Budite same svoj fizioterapeut i riješite se dosadne pomorandžine kore pomoću jednostavnih pokreta masaže.

Ono što nijedna žena ne voli da vidi na sebi, naročito tokom ljetnjih dana, stvorenih za kratke suknje, šortseve i kupaće kostime, jeste celulit.

Tu groznu pomorandžinu koru najbolje odstranjuje zdrava ishrana, fizička aktivnost i dobar unos vode u organizam, ali od velike pomoći jeste i ručna masaža.

Sama anticelulit masaža ne smije da bude blaga, jer neće dati rezultate, ali ne smije ni da bude prejaka, jer će praviti podlive i modrice.

Kako vam se to ne bi dogodilo, prije svega nabavite kvalitetno ulje za masažu, najbolje na bazi badema ili bršljena.

Sipajte ulje u šake, rasporedite po cijelim nogama i zadnjici, pa krenite na posao. Nije preporučljiva upotreba kreme, jer upija brzo, što pokrete čini agresivniji, a kožu osjetljivijom.

Prvo treba da nanesete ulje od stopala da koljena i izmasirate svaki dio bar jedan minut. To će pojačati
cirkulaciju kroz kapilare i vene, pa će ostatak masaže biti znatno efektniji.

Anticelulit masažu treba da radite iz tri dijela:

Masaža štipanjem

Prstima štipajte manja područja zahvaćena celulitom, ali i veća poput bokova, bedara i stomaka, kako bi krv mogla da dođe do površinskog sloja. Na taj način otklanjaju se nagomilani toksini iz organizma.

Tehniku masaže štipanjem pogledajte u videu.

Masaža cjeđenjem

Opustite mišiće, pa uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite tkaninu. Cjeđenjem masirajte bedra i zahvaćena područja na bokovima.

Masiranje šakama

Šakama gnječite naslage celulita. Jačim stiskanjem razbićete masnoće, pa će se i metabolizam kasnije bolje boriti protiv njih.

 

U videu pogledajte kako to sve izgleda!