Da li čuvate svoje kozmetičke preparate u frižideru? Da li najčešće držite parfem, lak za nokte ili možda najnoviju kremu za lice u frižideru vjerujući da im tako produžavate rok trajanja i činite ih svježijim? Ukoliko klimate glavom na sve ovo, onda se nalazite među milionima žena koje, umjesto u kupatilu, svoje različite proizvode za njegu čuvaju u frižideru.

Širom Evrope, 22 miliona žena koristi frižider za čuvanje različitih modnih i kozmetičkih predmeta na šta ukazuje novo istraživanje.

Rezultati istraživanja otkrivaju da jedna od pet žena u frižideru čuva šminku, kreme za njegu stopala, tretmane za kosu, pa čak i donji veš. U frižideru se čuvaju i ulošci za cipele, odjevni predmeti od kašmira, lakovi za nokte, kao i maske i kreme za lice.

Sve veći broj žena troši sve više novca na modu i kozmetiku. Željeći da ih što duže sačuvaju, značajan procenat ženske populacije u Evropi mijenja svoju policu za kozmetiku iz kupatila za frižider. U kozmetičkim krugovima nije tajna da čuvanje određenih proizvoda na hladnom ne uvećava samo prijatan osjećaj, već produžava rok trajanja i efikasnost“, napominje poznati kozmetički ekspert Ema Hil.

Prema njenim savjetima, u frižideru treba čuvati:

1) Organske preparate za njegu kože i preparate sa vitaminom C. Vitaminski i prirodni preparati sadrže manje konzervansa pa je bolje držati ih hladnim.

2) Dugotrajne ajlajnere i olovke. Dugotrajna šminka ima više nepostojanih sastojaka koji mogu brže da nestanu na toploti te je bolje držati ih hladnim kako bi duže trajali.

3) Ulja za lice. Ulja za lice najboljeg kvaliteta sadrže visok nivo eteričnih ulja, kao što su kamilica, lavanda i tamjan. Vremenom mogu da izgube svoja svojstva, kao na primjer ekstra djevičansko maslinovo ulje. Čuvajući ulja u frižideru činite ih uvijek svježim.

4) Lak za nokte. Čuvanjem u frižideru lak za nokte postaje tečniji i lakši za mazanje.

5) Sprej za noge. Ohlađen, sprej za noge na bazi peperminta, može biti okrepljujući za umorne noge.

6) Kreme za oči, gelovi i maske. Kad su hladni ovi preparati smanjuju nadutost.

7) Džemperi od angore i kašmira. Ledeni kašmir i angora prosto ubijaju moljce.

S druge strane, u frižideru ne bi trebalo držati sjajeve za usne, maskare, puder u prahu i odjeću od somota.

Istraživanje otkriva da u Poljskoj 6.3 miliona žena koriste frižider za čuvanje kozmetičkih proizvoda i šminke, dok u Francuskoj to radi 4.5 miliona.

Rezultati takođe pokazuju da 1.4 miliona žena širom Evrope čuva određene modne predmete u frižideru. Neke to čine kako bi svoje kašmirske džempere držale što dalje od moljaca, dok pojedine žene vjeruju da će njihove kožne pantalone u frižideru povratiti svoj stari oblik u koljenima koje su imale prije prvog nošenja.

Izvor: prva.rs