Bob, jednostavna, a elegantna frizura, koja datira još iz dvadesetih godina prošlog vijeka, vratila se na velika vrata ove godine. Crveni tepisi i modne piste bili su prepuni zanimljivih varijacija boba. Ono što je zanimljivo u vezi sa ovom frizurom je činjenica da je to prvi istorijski modni trend skraćivanja kose. Žene su svoju kosu skraćivale i prije Prvog svjetskog rata, ali isključivo u praktične svrhe. Nakon rata, skraćivanje kose postalo je stilsko i sve dame iz visokog društva nosile su ovu frizuru.

Pored toga što je u trendu, prednost ove frizure je i u tome što je kosa dovoljno kratka da je lako održavate urednom, a ipak više nego ženstvena i lijepo stilizovana.

Preporučujemo vam nekoliko “arhetipskih” varijacija boba kojima ćete prosto mamiti pažnju.

Klasični bob

ana vitur bob Veliki povratak bob frizura

Ovaj “ravni” bob sa šiškama koje padaju na čelo najsličniji je bob frizuri iz dvadesetih godina prošlog vijeka. Nosi ga čak i urednica američkog Voga, Ana Vintur.  Ipak, ova frizura ne preporučuje se ako imate ovalno lice i više pristaje uglastim licima sa izraženijom vilicom.

Nejednaki bob

viktorija bekam bob Veliki povratak bob frizura

Mnoge popularne ličnosti isprobale su ovaj stil bob frizure, koji podrazumijeva kraću kosu u pozadini glave, a duže pramenove bliže licu, za ženstvenije efekte.

Dugački bob

lob Veliki povratak bob frizura

Dugački, long bob poznat i kao lob vrlo je elegantan, ostavlja vam mogućnost da se dodatno poigrate sa kosom uvijanjem, a odgovara uz svaki oblik lica.

Izvor: wannabemagazine.com