Dlake – ispod pazuha, na nogama, butinama, bikini zoni,.. Brijanje, brijanje i opet brijanje! Začarani krug! Depilacija voskom neopisivo bolna i kao takva naporna. Zanimalo nas je kako funkcioniše fotoepilacija IPL tehnologijom, kao najmoderniji i najinovativniji sistem dugotrajnog depiliranja.

1. Šta je fotoepilacija IPL tehnologijom?

Fotoepilacija IPL tehnologijom je najnoviji način otklanjanja dlačica na “duže staze”.  Kako i sam naziv kaže, fotoepilacija IPL tehnologijom  (Intense Pulssed Light, u prevodu Intenzivna pulsirajuća svjetlost) je uklanjanje dlačica putem korištenja svjetlosti. Sama IPL tehnologija je metoda rada pulsirajuće svjetlosti visokog inteziteta. Djeluje na način da svjetlost primjenjena na koži stvara toplotu i selektivno uništava ćelije korijena dlake.

fotoepilacija-6

2. Prednosti fotoepilacije IPL tehnologije u odnosu na laser?

Postoji nekoliko razlika u otklanjanju dlačica pomoću IPL tehnologije i lasera.

IPL tehnologija, prilikom fotoepilacije može prepoznati svijetlu dlačicu i može se raditi na preplanuloj koži, što nije slučaj sa laserom.

IPL tehnologija je bezbjedna, ne izaziva iritacije, pomaže kod problema sa uraslim dlačicama, te otklanja fleke gdje su dlačice urastale.

Generalno, visoko pulsirajuća svjetlost je zdrava za kožu zato što uklanja kolonije bakterija na koži i sve fleke, čak i staračke fleke, te  fleke i pjege od sunca.

blkini zona prije i poslije
Prije i poslije: Fotoepilacija IPL tehnologijom bikini zone, jedan tretman

3. Prednosti fotoepilacije IPL tehnologije u odnosu na brijač i depilaciju voskom?

Prednosti IPL tehnologije u odnosu na vosak i na bric je u tome što nema iritacija, možete se normalno vratiti svojim dnevnim aktivnostima i nema uraslih dlačica. Ponavljamo, depilacija IPL tehnologijom pomaže kod problema sa uraslim dlačicama.

Fotogalerija: Rezultati godinu dana poslije  tretmana IPL tehnologijom (pazuh, noge i bikini zona)

4. Koliko tretmana je potrebno da se dugotrajno riješim dlačica?

Obično se žene pitaju koliko tretmana u prosjeku treba. Okvirno, treba od 8 do 10 tretmana, dolazi se na mjesec i po dana.

Između tretmana se može brijati, mada je bolja varijanta da se ne brije. Ali, u svakom slučaju, dozvoljeno je brijanje, ali se ne smije čupati voskom.

Dakle, ukoliko planirate na ljetovanje, niste zakasnili sa fotoepilacijom IPL tehnologijom i bez problema možete uraditi jedan-dva tretmana, u zavisnosti koliko vremena imate do polaska na odmor.

Kada završiti tretman fotoepilacijom IPL tehnologijom, mirni ste do tri, tri i po godine.

5. Šta poslije tri godine?

Poslije te tri i po godine, počinju ponovo da rastu dlačice. Međutim, uradićete mnogo manje tretmana, jer je količinski mnogo manje dlačica, svjetlije su i tanje. 

fotoepilacija-5

6. Da li je bezbjedno?

Da, utklanjanje dlačica IPL tehnologijom je potpuno bezbjedno, koji god dio tijela da tretirate. Razlog je jednostavan – pulsirajuća svjetlost djeluje svega nekoliko milimetara pod kožom, pa ne može da izazove nikakve probleme na ostala tkiva. Fotoepilacija IPL tehnologijom djeluje na sam melanin dlake.