Vjerovale ili ne, ovaj predmet koji se relativno rijetko koristi može biti odlično pomagalo za ljepotu…

Iako se najviše koristi u zdravstvenim ustanovama za razne potrebe, ovaj mali predmet može biti vrlo funkcionalan i za kućnu upotrebu, ali u službi ljepote. Saznajte kako!

1. Za smanjivanje bora

Bore svim ženama prave problem i vrlo nas nerviraju, ali uz medicinski flaster postaće prošlost!

Jednostavno zalijepite dva parčeta medicinskog flastera u obliku slova „x“ , na sredini čela, tik iznad obrva i to prije spavanja. Nakon nekoliko noći ćete primijetiti znatnu razliku na čelu i borama.

2. Za lice bez podočnjaka

Takođe prije spavanja, namažite lice kremom koju inače koristite za njegu kože. Ispod očiju, na mjesto podočnjaka, zalijepite dvije trake medicinskog flastera i sačekajte do jutra. Zbog flastera će koža ispod očiju upiti više kreme, a sam njihov pritisak na to područje će ih smanjiti i spriječiti nadutost koje nastaje u toku spavanja.

3. Za lako podizanje grudi

Za ovo će vam trebati širi medicinski flaster. Nekoliko traka zalijepite ispod obje dojke, kako biste ih podigli i stabilizovali. Ovo se ne preporučuje za svakodnevno nošenje, već samo kada treba da nosite majicu ili haljinu bez leđa, uz koju ne treba da se nosi grudnjak.

4. Za stopala bez žuljeva

Nemojte odustajati od omiljenih cipela koje vam svaki put naprave žuljeve! Samo stavite medicinski flaster na mjesta na kojima vam se stvaraju žuljevi i oni će odraditi svu magiju. Zaboravićete da uopšte i nosite te cipele, vjerujte nam.

5. Prva pomoć u šminkanju

Ako žurite ili nemate talenta za pravilno izvlačenje crte na kapku, iskoristite ovaj flaster! Zalijepite malo trake na uglove oka i problem je riješen!

Izvor: zenskimagazin