Romantika, jednostavnost, prirodan izgled te lijepa i njegovana kosa glavne su karakteristike proljećnih trendova kose.

Kada je riječ o trendovima frizura za ovo proljeće, još uvijek je vladar frizura bob ili duži bob takozvani lob. Kako proljeće donosi opuštenost i nonšalantnost, tako je i s frizurama koje moraju izgledati kao da se nismo nimalo potrudili. Što se tiče dužine tu takođe još uvijek vlada bob, malo kraći ili duži, zavisno o željama, ali dominira duža kosa.

Što se tiče boja za kosu, poželjno je da izgledaju prirodno. U modi su i potpuno bijela, sijeda kosa te siva i prljavo roze.

Pored klasičnog boba, ovog proljeća najveći hit će biti “polumessy bob”, prirodnih nijansi i s dužim gustim šiškama, ošišan postepeno da bi se dobio volumen i neopterećenost frizure.

files

Druga hit frizura proljeća je kosa posvjetljena do krajnjih granica, dužine dužeg boba šišana ravnim linijma. Kod takve boje i frizure važno je da uvijek kosa mora biti isfenirana inače sve izgleda neuredno i nezdravo.

files (1)

Ovo proljeće neće proći ni bez ultrapopularnih pletenica i to u svim oblicima. Od dvije sa svake strane pa do onih ispletenih oko glave, a nosiće se čak i jednostavna jedna pletenica.

files (2)

Ipak prednjačiće verzija frizure s dvije pletenice jer one dobro izgledaju na svakoj kosi. Ako vam je kosa kraća, možete malo i da  varate i u pletenicu ubacite mali umetak kose da biste dobili dužinu koju želite i savršenu proljećnu frizuru.

files (3)

Izvor: elle.rs