Želite razbacane, seksi pramenove koji traju i traju, a kako vam kosa raste oni izgledaju još bolje? Onda isprobajte ovu nevjerovatnu tehniku!

Djevojke koje nose pramenove znaju da su oni puno zahvalniji od klasične boje koja se nanosi na cijelu kosu. Ali, da li možete zamisliti da kod frizera treba da idete na svakih šest mjeseci?

Frizer Džoni Ramirez započeo je trend “Lived-In” pramenova koji su strateški poređani tako da traju i traju, a kako vam kosa raste, oni izgledaju još bolje.

Tehnika uključuje bojenje pramenova po cijeloj glavi, postavljanje boje na strateške dijelove i stvaranje “lažnog korjena” koji izgleda prirodnije od vaše prave boje i zahvaljujući njemu, ne javlja se tako grub prelaz kad kosa krene da raste.

Tako se zapravo spajaju tehnike farbanja cijele kose i izrade pramenova, a sve sa ciljem da se dobije izgled razbacanih, seksi pramenova koji izgledaju odlično mjesecima.

files

Ovakvi pramenovi najbolje izgledaju na kosi koja je dobro ošišana i koju ne morate stalno da skraćujete.

files (1)

Džoni Ramirez ima i odličan savjet za sve žene koje žele da pređu na plave nijanse, a ne žele da im pramenovi izgledaju bijelo ili žuto.

Kupite bananu i pogledajte kako izgleda njena unutrašnjost. To je najprirodnija plava boja koju možete naći.”

Izvor: index.hr