Sigurno se pitate koliko je vaša kosa zdrava? Možda ste primijetili da su vam vrhovi ispucali, a da vaša kosa djeluje suho i beživotno. Probajte to da otkrijete uz pomoć čaše vode.

Otkrivamo vam jednostavan test koji će otkriti da li je vaša kosa zdrava ili ne. Nudimo vam i savjet koji će učiniti da vaša kosa ponovo zablista.

Sve što je potrebno jeste da uzmete vrh pramena kose i da ga potopite u čaši vode. Ako pramen kose tone ka dnu čaše, onda to znači da je vaša kosa slaba i lomljiva i da je došlo vrijeme za šišanje ili pak za neko drugo rješenje.

Sigurno se pitate kako nam to može otkriti da je vaša kosa slaba? Razlog zašto pramenovi kose tonu u vodu jeste to što voda prodire kroz spoljašnji sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode uvija, gubi sjaj i brže blijedi.

Savjet plus: Jedno od najboljih rješenja ovog problema jeste med. Uzmite četiri velike kašike meda i pomešate ga sa dve kašičice maslinovog ulje, a zatim tu smjesu utrljajte na čistu i vlažnu kosu.

Ostavite da stoji oko 20 minuta i onda isperite toplom vodom. U ovu smjesu možete dodati i žumance ili pak ulje od avokada koje će dodatno pomoći vašoj kosi da ponovo bude sjajna i njegovana.

(ljepotaizdravlje)