Zaividite ženama koje imaju besprijekoran ten, a njiova njegovana koža ideal je kojem oduvijek težite? Radite li sve što je u vašoj moći da biste to postigle? Otkrivamo vam pet rituala kojih se pridržavaju žene s prekrasnom kožom lica. Slobodno ih kopirajte!!!

1. One čiste lice dva puta dnevno

Ako vam ovo ne pada teško, onda ste jedan korak bliže savršenoj koži lica. Redovno čišćenje lica – dva puta dnevno, idealno je beauty pravilo žena s besprijekornom kožom. Umivanje lica ujutro i prije spavanja je bitno kako bi se očistile pore u kojima se skupljaju nečistoće. Osim vode, važno je i sredstvo za čišćenje koje odgovara potrebama vaše kože.

2. One svakodnevno koriste kreme sa zaštitnim faktorom

Nanošenje kreme za sunčanje tokom dana veoma je važno za kožu lica, kao i čišćenje i hidratacija. Zato, ako već niste uključile kremu za sunčanje u svoju dnevnu rutinu, krajnje je vrijeme da to napravite. Uticaj UV zraka je jedan od vodećih uzroka pretjeranog starenja kože, a to ne želi nijedna žena. Zato, UVIJEK nanesite kremu za sunčanje poslije hidratantne kreme, a prije šminkanja.

3. One znaju da ugode svojoj koži

Nekad je dobro organizovatii male spa rituale u vlastitom domu. Neka zvijezde ovih beauty trenutaka budu L’Oréal Paris Pure Clay maske s pročišćavajućim glinama, pomoću kojih ćete za samo 10 minuta imati čistu i blistavu kožu.

4. One se brinu o različitim dijelovima lica na drugačije načine

Različiti dijelovi našeg lica imaju različite potrebe. Mnoge žene se bore s masnom T-zonom, dok su ostali dijelovi lica suhi. Zato, ako imate suhu ili masnu kožu, multimasking tehnikom pružićete svom licu baš ono što mu treba! Kad je riječ o koži oko očiju, ona je puno osjetljivija, zato bi trebalo nježno uklanjati šminku, kao i odabrati odgovarajuću kremu za hidrataciju.

5. One koriste samo kvalitetne make-up proizvode

Samo zato što je proizvod trenutno aktuelan ne znači da je idealan za vaše lice. Upotreba šminke koja odgovara potrebama vaše kože važan je korak u izbjegavanju kriznih beauty situacija. Preporučujemo vam savjetovanje s vašim dermatologom, ali i same morate osjetiti što vam od proizvoda najviše odgovara.

(makeup)