Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije “ABC Models Mgmt International”, predstavljala je BiH na svjetskom takmičenju “World Top Model 2017”. Na ovom takmičenju, održanom u Budimpešti, Tunguz je osvojila četvrto mjesto i tako se plasirala u “top 10”.

Vrijedan ugovor s Major Milano u iznosu od 200.000 evra i titulu “World Top Model 2017” odnijela je Kineskinja Jia Qin Xiao.

Odluku o Mileninom angažmanu donijeli su italijanski modni skauti svjetske agencije “Major Model Management” koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.

U konkurenciji s Banjalučankom bile su djevojke iz 40 država svijeta.

Tunguz već nekoliko godina radi kao model i glumica u Aziji. S 18 godina se prijavila u modnu Agenciju ABC. Kao model je radila u Turskoj, a sarađivala je s mnogim poznatim brendovima.

– U Indoneziji se desio životni preokret i momenat kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju. Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za Mari Klera magazina, kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je iznenadilo to da sam za samo 7 mjeseci boravka na Džakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi, u horor filmu “Hell End” i komediji “London to Bali” – navodi Tunguz, saopšteno je iz Agencije “ABC Models Mgmt Internatonal”.

Izvor:fena