Većina žena danas nosi tange jer su obične gaće već odavno demode, ocrtavaju se kada nosite uske suknje ili haljine, a tange mnogo bolje ističu guzu, pogotovo ako vježbate i imate zategnutu zadnjicu. Ali ako konstantno nosite tange itekako narušavate svoje zdravlje jer je većina ovih gaćica napravljena od poliestera i sintetičkih materijala, a ako ih nosite više časova tokom dana, možete da dobijete osip između nogu i butina. Činjenica je i da se tange uvlače u zadnjicu i sklone su tome da vam prouzrokuju rektalne bakterije i infekcije koje se teško liječe, izazivaju visoke temperature i crvenilo na intimnim dijelovima tijela. Ukoliko baš ne možete bez tangi, onda nosite samo one modele koji su napravljeni skuljučivo od paumka ili viskoze.

Razmislite da se odreknete tangi ili da ih nosite samo u specijalnim prilikama jer one prouzrokuju infekcije, a jedan od razloga da odaberete pamučni veš je i taj da pamuk dozvoljava kruženje vazduha oko vagine, dok tange koje su najčešće napravljene od najlona, ne dozvoljavaju vazduhu da cirkuliše u ovom predjelu ženskog tijela. Na taj način vaša koža diše i sprečava se nastanak vaginalnih infekcija i sekreta. Ako nosite svileni veš birajte pravu svilu, a izbjegavajte likru i saten koji se mnogo sija.

Izbjegavajte nošenje tangi ako planirate da vježbate i da u sportskoj garderobi provedete ostatak dana. Uska sportska odjeća koja sadrži spandeks koji će učiniti da se trenerka pribije skroz uz vaše butine i noge što će spriječiti cirkulaciju vazduha. Uska odjeća izuetno je opasna jer može da prouzrokuje kolonije različitih bakterija oko vaše vagine i zato je izuzetno važno da se nakon vježbanja istuširate i umjeto tangi, obučete pamučan veš.

Izbjegavajte nošenje tanga gaća i kada nosite prekratke suknje. Ako se vaša suknjica previše podigne dok sjedite u kafiću, u busu ili na klupi bolje je da vaginu koliko – toliko zaštitite od bakterija i virusa na ulici noseći obične gaćice. Čak iako jak vjetar podigne vašu suknju manje će vas biti sramota ako neko vidi vaš veš nego međunožje i guzu.

Zaboravite na tange i dok ste trudni jer su žene tada sklone raznoraznim infekcijala zbog oslabljenog imuniteta. Pad imuniteta može da prouzrokuje rizik od virusnih infekcija vagine i analnog otvora, a virusi se mogu lako prenijeti i na bebu čak dok je još uvijek u stomaku. Imajte na umu da ćete se u trudnoći ugojiti čak i preko 30 kilograma i zaista vam ne trebaju kožna oboljenja, crvenilo, svrab i infekcije. A, rizikujete da dobijete sva ta oboljenja upravo zbog nošenja tanga gaćica.

Izvor: wannabemagazin.com