Dobro znamo da je kožna jakna jedan od onih odjevnih komada koji ne izlaze iz mode već decenijama.

Ona je vremenom dobila status – klasičnog odjevnog komada.

Septembar je pravo vrijeme je da se kupi nova, moderna i praktična kožna jakna za jesen. Najčešće kožna jakna predstavlja osnovu ženskog garderobera tokom jeseni, zato je važno da izaberete pravi model, koji vam savršeno pristaje.

Ako imate naglašene kukove najbolje je da odaberete kraće modele, (dužine od struka do butne kosti). Ako imate “razvijen” top ili kratak torzo, izaberite dužu jaknu, koja će vizuelno izdužiti vaše tijelo. Ako je vaš cilj – da skrenete pažnju sa stomaka, izaberite crnu kožnu jaknu asimetričnog kroja. Horizontalne ivice na jakni mogu vizuelno proširiti vaš izgled.

Postoji mnogo modela kožnih jakni. I ove sezone u modi su aviator jakne, kožne jakne u bajker stilu, klasične kožne jakne poput mantila, modeli sa duplim kopčanjem, a najljepše su kožne jakne koje dolaze u prirodnoj paleti tonova.

Preporučujemo da birate jakne u crnoj, braon ili bež boji. Dizajneri preporučuju kožne jakne u jarkim bojama, ali su kožne jakne u neutralnim tonovima lakše za kombinovanje i lako ćete ih uskladiti sa većinom stvari iz vašeg garderobera.

Kombinujte ih sa džinsom, sa maksi suknjama, ali ne oklijevajte da kožne jakne ove sezone nosite u kombinaciji sa laganim haljinama od svile ili šifona. Izgleda sjajno!

Pogledajte naše omiljene kombinacije i modele kožnih jakni koji su u trendu ove jeseni.

Izvor: zenskimagazin.rs