Danas vas savetujemo kako da čizme iskombinujete sa različitim modelima pantalona…

Pantalone i čizme su idealna odjevna kombinacija za jesenje dane, s obzirom da nam je uveliko stiglo hladnije vrijeme. Ispratite naše savjete i imaćete savršen izgled za ovo šareno godišnje doba.

1. Helanke i duboke čizme

Helanke su oduvijek bile najudobnija vrsta odjeće koje žene nose. Iako m je prvobitna svrha bila da se nose samo tokom vježbanja ili joge, danas se mogu nositi u bilo kojoj prilici i postoji veći broj modela koji se mogu kupiti, od klasičnih pamučnih do onih sa kožnim detaljima. Upravo ovakve helanke (koje su od skaja ili imaju ovakve detalje) su odlične uz duboke čizme koje su ravne ili koje imaju malu, deblju štiklu. Ovakva kombinacija je odlična za večernje izlaske ili za posebne prilike kada želite da izgledate malo izazovnije.

helanke i cizme

 helanke i cizme-2

2. Uske farmerke i poluduboke čizme

Poluduboke čizme su klasičan model čizmi, koji skoro svaka žena ima ili je nekada imalo. Mogu se nositi uvijek i svuda, u odlazak u kafić, na nekoj žurci ili na neki događaj gdje treba elegantnije da izgledate. Uglavnom se nose kao ležerna kombinacija, za opuštene izlaske pošto tako manje – više i izgleda.

Poluduboke čizme ne preporučujemo ženama koje imaju jače listove, jer će ih samo više naglasiti, umjesto da ih vizuelno smanji.

helanke i cizme-4

hlace i polucizme

hlace i polucizme-2

3. Uske farmerke i plitke čizme (do članaka)

Opet su u pitanju uske farmerke, ali ovoga puta u kombinaciji sa plitkim čizmicama. Najbolje idu uz ovakve čizme koje imaju mali štiklu, kako bi vam se vizuelno izdužile noge, koje već izgledaju savršeno u uskim farmerkama. Za ultra šik izgled, podvrnite malo nogavice da bi se jasnije vidjele čizme i da bi došle do izražaja.

uske farmerke i plitke cizme

uske farmerke i plitke cizme-2

uske farmerke i plitke cizme-3

4. Boyfriend farmerke i martinke

Kada kažemo martinke, ne mislimo baš na one „prave“, već na čizme koje dosta izgledom podsjećaju na njih, što zbog debelog đona sa dubokim kramponima – što zbog crne kože od kojih su ovakve čizme i napravljene. Izaberite neke ženstvenije, sa debelom štiklom i uz njih obucite šire, ravnog kroja, boyfriend farmerke koje su vrlo popularne. Naravno, zavrnute nogavice su obavezne! A ukoliko volite malo “grublji” izgled i generalno volite martinke, izaberite upravo njih… Što da ne? Ionako su odlične za kišu, snijeg i bilo koje vremenske „nepogode“ – štitiće vam noge maksimalno.

hlace i martinke-2

hlace i martinke

Izvor: zenskimagazin.com